My Followers

Jun 2, 2011

Interview LHDN

Hye semua,


Lama kan aku x jenguk blog. Serious tade masa. Eh bukan x de masa. Cuma kurang masa. Busy keje then balik letih. Online fb memanjang tapi x penah ada lama-lama depan lappy. Tu yang x sempat-sempat nak update pape. Apatah lagi nk blogwalking . x sempat la.


Oke, ni nak cerita sikit pasal semalam aku pegi interview LHDN. Korang tau x apa benda LHDN tu? ha meh nak bagi tau. Lembaga Hasil Dalam Negeri. Orang LHDN tu call aku hari isnin. Suruh dtg interview tu hari rabu. Memang mencanak la aku cari info pasal LHDN ni. Hafal-hafal mana patut.


So, semalam aku pon pegi je la interview tu. Yang aku dpt panggilan ni, untuk sambilan punya. Oke la kot sbb aku mmg berangan nak keje dengan LHDN. x kisah la sambilan ke apa. Masa tgh tgu2 interview tu jalan. Aku duk la dengan 30 org lagi yang kene panggil interview tu. Seyes macam da kenal lama lak. Masing-masing kepoh. AHAHA. Kebetulan pulak jumpa kawan sekolah aku dulu. Memang lg kecoh la. Lawak la.


Oke, masa interview tu, aku dpt interviewer yang agak berusia sikit. Sepanjang interview tu, alhamdulillah aku bole jawab ngn tenang. Banyak idea aku bagi. Yang paling x ley bla. Aku boleh x bawak ic ngn lesen aku. Memang cuai giler la. Nasib baik ada yang photocopy.


Aku tak tau la dapat ke x keje ni. Tgu esok la. Kalau x de dpt call apa-apa, memang x de rezeki aku. Tapi x kesah la. Janji aku da ada pengalaman interview keje government! Bukan senang tau nk kene panggil. Ni 1st time oke! hahaha.


Eh lupa. Lokasi interview ni, dekat damansara perdana. Pergh mmg agak jauh gak la dari uma aku. Kene pk2 jugak ni. ahaha. Masa interview tu nasib baik ada kekasih gebu n din temankan. Terubat jugak la gemuruh di dada. Thanks syg.


Korang doa-doakan la aku dpt tau!!!


Bye. Loveyou.

4 comments:

zarulfarhana said...

wahhh best rrr

Salina Norlan said...

HEHE
best. :)

Nurmunirah said...

Hi Salina, saya pn dpt gak interview kat LHDN. Esok! Huhu. Dia tya apa jgak ea? Agak nervous nie.

Salina Norlan said...

hye munirah, erm soalan dia biasa je. awak juz study pasal LHDN je dear. Pasal pegawai eksekutif dia. tu je. lain2 boleh jawab ikut logik. hihi. gud luck :)