My Followers

Mar 18, 2011

Masakan orang malas :D

Selamat pagi awak-awak semua. Ha sebenrnya aku nak post entry ni smalam. Tapi semalam line internet dekat rumah aku macam siput babi. Terpaksa aku bawak ke ofis untuk update.

Oke nak tanya siapa pandai masak? Angkat kaki cepat. Haha. Sebagai perempuan kalau tak tahu nak masak agak malu sikit la. (Macam aku). Tapi setiap perempuan kat luar sana mesti ada keinginan nak blaja masak. x banyak pon sikit la. Sebab bila dah kawen, tak kan nak makan luar je kan. Lama-lama laki pon bising. hehe.

Kali ni, aku nak tunjukkan masakan cara malas aku. Haha. Mesti ada orang kutuk aku. Pemalas betol minah ni. Eh betol la tu. Aku mmg malas pon. x caya tanya kawan-kawan n family aku. Hahaha. Terjujur lak. Meh aku nak tunjuk pe benda la yang aku masak semalam.

Tadaaaaaaaaaaa...

Ha ini nama nya NASI GORENG 5 MINIT~! wakakaka. Sebabnya, aku masak punya ekspress dlm 5 minit cm tu da siap. Cincai punya~ 

Hah ni teloq goreng dadar. Lagi malas kan. Xde letak bawang ke cili ke . Kosong je. Hahahaa. 

Hah ini lak roti bakar bersalut kaya. Selekeh kan. ahahaa. Tapi aku suka makan benda alah ni. Sedap. :)

Hah tgk tu. Seronok dorang makan makanan aku masak. :p Aku x paksa eh. Licin beb. Maknanya sedap la tu. :P

Hee. meh nk bagi tau, jangan pandang pada rupa. Rasa dulu baru tau sedap ke tak. Hahaha. Nak gak ckp hidangan malas aku sedap. :P

P/s : Aku mmg suka sangat masak. Cuma aku malas. Tu je. Tapi aku reti masak ye kawan-kawan. Xde la expert mana, tapi bole la wat makan-makan harian. :P Tak percaya? tnya housemate aku dulu. kan kan? aku pernah masak untuk jual subjek usahawan. Sampai lenguh-lenguh goreng bihun untuk jual. Bersama kwn aku lg sorang masa tu. Lawak je. Berbaldi-baldi bihun aku masak. wakaakakakakaa. Eh, iskandar, boleh kawen tak macam ni? Hari-hari makan nasi goreng malas ni nak tak nanti? :P Bye.

2 comments:

shaerin said...

hehe ~ okeyh lah tu . dari aku xrety ape . aahahhaha ~

yeah betol2 !

Salina Norlan said...

hahahaha. ye la tu kau...