My Followers

Mar 25, 2011

Teringat zaman kanak-kanak

Selamat petang (:

Pernah tak korang semua terkenang balik zaman-zaman korang muda-muda dulu? Maksud aku, zaman childhood korang la. Cuba try ingat balik. Banyak yang sweet ke atau yang tak sweet. Sedang aku siapkan kerja yang melambak kat ofis hari ni, aku tetiba teringat zaman aku kanak-kanak dulu. Tetiba aku teringat kartun yang aku paling suka layan masa dulu. Nak tau apa? Seriously, aku suka layan kartun ni dulu-dulu. Sebab comel gila si watak utama tuh. Pastu dia macam heroin dalam citer tu lah. Ni haaa..


*Taraaaa, ni la dia. Ni watak utama dalam kartun tu. SALORMOON~!*


*Ni plak geng-geng dia. Yang selalu bersama :) Comel kan. Masa dulu, mmg aku layan gila la kartun ni.*

Oke, bila da lama sikit, ada la plak citer kartun baru. Best jugak. Yang ni aku layan jugak. Comel gak dia punya heroin tu. Tapi ni lain sikit. Yang ni dia lawan guna kad pulak. Kira macam kuasa kad tu hebat la. Ni haaaa..


*CARD CAPTOR SAKURA, hehehe comel kan. Aku je ke layan kartun-kartun ni dulu?*

Bila da dewasa skrg, aku memang tak boleh buang la tabiat aku layan kartun. Walaupun tak macam masa kecik-kecik dulu. ( kalau masa dulu tiap masa depan tv tgk kartun). Sekarang ni beza sket. Tak selalu ada depan tv, tapi mesti layan jugak kadang-kadang bila bosan. Haha. Nak tau apa kartun aku layan sekarang? meh nak tunjuk...


*"ADA HAIWAN DALAM BAHAYA~!" hehehe comel kan kartun ni. memang best. comel k, Baik mereka ni. Sentiasa bekerjasama. "APA YANG PENTING, KERJASAMA~!" *


* Tak ketinggalan k, setiap movie baru pasal alvin chipmunk ni, mmg aku pergi tgk. Best oke. Memang best. Bayangkan la, masa aku tgk movie ni, aku bole menitis lak air mata masa dorang ni sedih2. Walaupon sebenarnya citer ni byk funny. HAHA. Melayan perasaan sungguh aku bila tgk movie.. *

Haaa, tu lah semua kartun yang aku suka tgk. Haip, kebudakan ke aku? Ha kali ni mmg aku tunjuk abis perangai BUDAK-BUDAK aku. wakakakaka (: 

P/S : Sedang menunggu kepulangan si dia ke sini :) Thanks for reading. ktatabai :)

Post by : Salina

9 comments:

Nurul Afifah said...

suke tgok cardcaptor sakura dulu~ hihi..best woo..ad kwn siap collect kad dia..

Salina Norlan said...

afifah : haa kan. best . siap collect card tu yg x tahan tu. Tapi mmg layan la dulu :)

Nad_Naruto said...

hahaha...cerita 2 memang best sangat..i like sailormoon..emm...tp sy lebih suka SAILOR MERCURY/ AMI MIZUNO..cute...and i like anime cartoon <3

shaerin said...

aku tak ekowd sgt karun ni , tapi adek aku rajen . sbb asl aku tgk je cite cardcaptor sakura tu , dia nanges pasal ape ntah . klaka~ sailormoon jgn ckp , adik aku gila punya ! tapi aku suke sailor mas ~ eheh~

Salina Norlan said...

nad : hehe kann.. saya pon minat sangatttt. comel comel :) rasa mcm nk patah balik alam kanak2. weeee

Salina Norlan said...

REEN : AHHAHA. emo lak adik ko. tapi kan masa lawan-lawan tu, ade la latu sakura tu jatuh ke pe ke. tu die nangis. x pon die mara kau bukak cite tu. ahaks. kau nama je kecik tp x suka layan kartun. :P

effaaida said...

ak ingat lagi kartoon nie..kat flat ak ramai kawan..so kami pun berlakon sailormoon..siap ad putera nyer taw..ko nk taw x ak jd watak pe..?sailoormoon la..ak kadang2 berangan gak mane la taw putera tue kekasih awal akhir ak..tp xde jdoh la..haha
kngan kecik2 la..like..!!

effaaida said...

cartoon paling favourite mase kecik2..ak n dak2 flat bosan xtaw nk wat pe..kami pun berlakon la mcm citer sailormoon..masing2 ad watak n hafal dialog..haha..ko nk taw x ak jd pe..?sailormmon la..siap ad putera raja lorrhh..ak slalu berangan putera ak adelah kekasih awl n akhir..tp silap la..cinta monyet..xde jdoh pun..ermm..semua dijadikan kngan manis..like like..!!

Salina Norlan said...

effa : hahahaha mmg padan la ko jd salormoon. wahahaha. best je kan. lg2 masa kecik ramai kawan.. syok giler. bila da besar2 ni ingat balik mesti kelaka je. tapi xpe, at least ade la kenangan nk cite masa kau da tua nnti. kat cucu cicit ko. hehehe