My Followers

Dec 13, 2010

Rutin harian aku sama je.

Rutin harian aku sejak bekerja, sama je. bangun pg lewat. x lewat mane la kn. Masuk kije pukul 9. So, slalu nya aku akan set alarm pukul 7.00 a.m! Sebelum tidur, tiap2 mlm aku akan kunci bilik sebab x nk ada org ganggu aku tidur. ahahaha. (adek aku yang slalu kunci pintu) Kunci jam awal. maklum lah aku nk bersiap mmg lama k. Padahal mekup simple je. oke. slalu set alarm kul 7 kn, x penah sharp bangun kul 7. ahaha. aku suka snooze kn alarm aku. smpai la alarm ayah aku kt luar tu berbunyi. aku dgr, tp slalu aku amik bantal tutup telinga. ahahaha. so, mula lah, tiap2 pagi, ayh akan call HP aku! cisssss. terpaksa la bangun memandangkan da pukul 7.30a.m. Sumpah rasa nk pijak je adik aku bila tgk die sedap je tidur masa aku bangun nk kene mandi n siap2 sume. hissshhh. tp pk dwet je la. terpaksa la aku dtg kije. kalau x, mmg aku x kn pegi la kije. hidup ni, sume kerana dwet skrg. jgn tipu la! jgn la nk mengaku kalau bnda ade kt dunia ni, x guna dwet. dusta sume tu!

oke da, lepas siap2 sarapan sume, dlm kul 8 aku da gerak g office. fuhhh, tiap2 ari tgk jalan sesak. bosan k! menyampah pon ada. sepanjang perjalanan mmg aku menyumpah kalau ade org halang laluan aku. ahahaha. menyumpah pon bukan ada org dgr. puas kan ati sendiri je. so, around 8.20am aku smpai. siap thumb in, amik pass, amik uniform, touchup2, buat sanggul sume, naik office dlm pukul 8.40a.m. hehehe. slalu nya x penah la lewat smpai pukul 9 k. slalu aku ingat aku la org yg paling awal masuk office. tp tiap kali aku masuk mesti yg lain da masuk dulu. ahaha. maksud nya, aku la yg slalu lewat. walaupon x lebih masa yg sepatutnya. rajin sungguh kn manusia lain. :D

Oke, habis keje pukul 5. slalu nya, sharp kul 5 aku da siap2 angkat kaki. ahahaha. abis thumb out pe sume, smpai la pukul 5.20pm. smpai uma dlm pukul 6. sbb jalan mmg jam ptg2. serious k. skali lg aku menyumpah. so, tiap ari, aku ade dua trip untuk menyumpah. ahahaha. hebat kn. aku mmg panas baran. x boleh ubah. pantang ade org halang aku punya jalan or ade org lalu dekat or sipi je ngn aku. terkejut la bongokkk! aku ada fobia yg amat sgt! xperlu mention lagi. ahahaha.

so, da smpai rumah, rehat2 jap. slalu nya bila aku smpai rumah mesti mama n ayah aku xde. dorang dua g kije. mama slalu kije ptg. jaga klinik kn. ayah lak skrg da kije shift. so, kejap je aku jmpe dorang. x sampai berjam2. sebab aku sejak kije, slalunya akan tido awal. dlm kul 10, 11 da lelap. sbb penat gilerrr. x larat. padahal kije bukan penat mcm org lain pon. penat duduk je. x busy mane pon. releks je aku rasa. tp serious la, baik bia ada kije dr x de kije. kije yg duduk saje ni lg la penat klu nk dibandingkan dgn yg kerja kuat mcm kontraktor tu. ahahhaa. sebab kije duduk ni da x tau da nk wat ape. smpai mengantuk tahap gaban la. nk wat pe lg klu xde kije? nk online FB, x bole. x syok. sbb kene cover2. yelah, boss dtg kene sound lak. ahahaha. so, nk fb pon x bole. FB time kt uma je la. tu pon da letih. ouh ni la life org yg da bekerja!. baru aku tahu!

Ha, begini la rutin nye setiap hari. kalau cuti, public holiday ke, baru la berlainan sket. sebab aku boleh bangun lewat dan tidur lewat :) hehehe.

2 comments:

reb@rn said...

yup. Kerana duit. Memang penat la kerja. Dan bosan.

Buat masa ini la kita akan sangat memerLukan kawan kan...

The SIMPLE eina said...

Yupp. btol tu.