My Followers

Jan 2, 2011

Plan awal tahun

Hye uollssss, lama x update, ha nih mahu update. Since da semangat nk menaip, mula la blogspot ni jadi mangsa. :p Aku x de idea banyak sgt nk tulis sebenarnya. Tp gagah jugak la nk cite bnda ni jugak. hehe. Eh sebelum tu, lupa lak. Tahun ni x update pon pasal azam baru aku. Haha. Sebab nye, untuk pengetahuan kalian, aku forward je azam tahun lepas. sebab byk lg yg x tercapai. aku rasa bukan aku sorang je cm tu kan. Kau cm tu jugak kan! HA jgn nk tipu. dosa. TUHAN tau. aiyokkk. ahaha. Ala x pe, mcm biasa la kita mencuba. agak2 x mampu tunaikan azam tahun ni, bawak ke tahun depan lak. (baik x payah ckp azam) xde usaha langsung awak ni! ahaha.

Ha, plan awal tahun ni, aku dan ayah, bercadang nk bukak bisnes kecil - kecilan. Kongsi-kongsi lerr. Tp apakah bentuk bisnes tu, dirahsiakan. Sebab bnda x jadi lagi. Baru plan kn. X menjadi nanti org ckp, cite je gempak kan. hihi. (bajet mcm bisnes besar lak ). Eh suka ati aku la! hak hak. Macam org ckp, nk mula apa-apa bnda pon mesti dari bawah or kecil kn. Lama - lama maju lah. hee. Ha nk mintak tolong semua suggest bisnes apa yg pada zaman skrg laku. Mana la tau boleh di pakai guna. :) Email me dekat salinanorlan@yahoo.com ! BISNES KECIL KECILAN JE TAU! peringkat permulaan bagi aku yang baru habis study dan baru bekerja ni :) ha x mau suggest bisnes yg macam skim cepat kaya, yang online online ke. x mau. nk yg ada outlet tp kecik-kecil. hihi. bagi cadangan yea.

Abis bout bisnes, meh nk cite target aku pulak. Bulan ni, rasanya da perlu bayar da kot bil internet streamyx yg da mencapai 6 rat. Ketar lutut bila dgr 6 rat. byk gilerr. err so, half half la dgn ayah ok. Ayah da pesan da. Minggu ni KITA byr bil internet ye. Dgr ayat KITA tu yg x sdap. Tp x pe la. Sama sama nk guna kn. hihi. After settle je bayar nt, aku mau upgrade ke UNIFI. Hah penah dgr? Sape x penah dgr tu mmg kuno. Opssss. x de la. bnda ni tmnet pakage yg paling baru. Kompem laju beb. Paling murah RM149. ok la tu kan mcm org yg x mampu mcm aku. Amik murah2 suda. jnji aku dpt kelajuan yg memuaskan. hehe. Lepas on je bnda-bnda ni sume, aku nk settle maxis berokband yg mcm berok ni ha. ahaha. x bes langsung. da la ade limit. kene topup2 smpai bil aku banyak. x nk guna dah. wekssss. Selamat tinggal maxis brokband!. Abis pasal tu, ada bnda yg aku nk capai. HANDPHONE! Nk sony ericsson! the latest one! Mohd afiezu tolong dpatkan boley? Awak tau kan mcm mane saya syg awak. so, please la saya x mintak byk. saya mintak satu unit je. ahahahahhaa. Seterusnya, nk buat lesen! pergh sume org da ade lesen kereta! Tu la, mcm mama aku ckp,dulu masa buat lesen moto, org suruh buat lesen kete skali jual mhl x nk wat. skrg ha padan kene wat guna dwet sndri. ayoyo. ahaha. ala, mama ckp je lebey. nt hulur jugak dwet. tau dah. weksss. hehehe. bulan depan kot nk try amik lesen kete. :) hope dpt la sume2 yang aku nk ni. mlm ni kene basuh kaki bersih2. kene mimpi smbil peluk bantal kuat -kuat. mane la tau esok pagi dpt sume yg di impikan. hehe. Ok bye. Bye.

2 comments:

sekamar rindu said...

salam...

singgah sambil follow ur blog..**40

The SIMPLE eina said...

hee thanks :)