My Followers

Feb 4, 2011

5 Fakta Tentang Saya 5 Fakta saya Tak Suka



Picture ni sebagai hiasan :) Ni la aku yg comot momot.

Entri ni aku buat untuk join segmen yg admin Kami Si Blogger. Aku still baru dalam dunia blogger ni. Dah lama aku create blog ni tapi baru-baru nk mula aktif. Di atas sebab kebosanan yang melampau di rumah. Sampai tak tahu nak buat apa dah. So, menaulis atau menaip telah kujadikan hobi semasa :)

Oke, berbalik kepada segmen yang aku nk join ni. 1st aku nk bagi tahu apa yang aku suka dan tidak suka.

5 Fakta tentang saya
  • Nama penuh aku Salina Binti Norlan. Boleh panggil Ena. 22 ye umur aku. Muda lagi k. 
  • I love makeup ! Ha, mmg dari kecik, aku minat giler dengan mekup. Kalau pegi kenduri kawen sesape, perkara penting mesti aku tgk jeling - jeling ialah mekup pengantin tu. waaaa, mmg gile la dengan mekup. Kalau bole nk beli semua barang2 mekup yang ada. Bila aku ada masa lapang, mmg aku akan mekup muka aku. Kadang2 tu, x pegi mana pon. duk kt uma je. Tp duk gatai touch up2 muka sambil tiru gaya mekup yang ada dlm youtube. hehee.
  • Selain dari tu, aku minat editing. Memang x berapa mahir. Tapi aku suka edit2 benda ikut keselesaan mata aku. hehe. Contohnya edit picture. Best ouh. Ha edit2 blog pon suka. :) 
  • Ha ni nk bagi tau, aku ni nampak garang tapi sebenarnya jiwa lembut. Pemaaf gitu. :p
  • Last sekali nak bagi tau, aku ni kaki jalan. Suka berjalan.hehehe. Lagi2 kalau jalan2 area pantai. Waaaa, I love beach !
5 Fakta saya tak suka

  • Paling benci Si penipu! Sure sume org pon x suka kene tipu kan.Err, rasa mcm nk cincang2 je si penipu. ahaha emo lak.
  • Aku x suka menunggu ye kawan - kawan. Maksudnya x suka bila da berjanji nk jmpe or keluar mana2. Tetiba lambat lak dtg. Or cancel ke ape. Errr, aku bukan orang yang tinggi kesabaran nye. oppss.
  • Aku x suka bunga. Pelik kan perempuan x suka bunga. *perempuan tulen ke x ni* Haha aku tulen ye! Aku x suka bunga.  X tau kenapa. Bagi aku x sweet pon. Biasa je. Maybe x jmpa lagi bunga yang btol2 aku minat. heee
  • Ni paling penting. Orang mengata belakang2. Yea aku bukan perfect sangat. Aku x suka bila ada bnda x suka, duk ajak geng satu kampong mengutuk aku blakang. Straight to the point je la bebeh~
  • Tak  suka ULAR!!!! fobia ok! Dala haiwan tu aku paling geli. Pernah jadi kat aku masa aku tido rumah nenek kt Ampang, Ular sawa ada bawah bantal aku. Aku da siap guling2 lama da. euiwww geli sangat. Sampaikan sekarang tgk picture ular pon x bole. :(

5 mengenai Kami Si Blogger

Saya suka group Kami Si Blogger kerana :-
  • Kat sini boleh luangkan masa untuk baca blog2 dari orang lain bila bosan.
  • Dapat berkenalan dengan blogger baru.
  • Dapat hilangkan bosan dengan join segmen macam ni :)
  • Dapat berkongsi pendapat.
  • Boleh join contest or tips2 penting dari blogger2 :)
Ha jom join segmen ni. Aku da settle. Anda bila lagi? Heee



2 comments:

gr@wn said...

reti makeup lelaki x?

The SIMPLE eina said...

errr mekup lelaki x reti la. huhu