My Followers

Mar 24, 2011

Bila umur da meningkat dewasa . . .

Hye blogger comel comel hensem hensem ~! Rasanya 5 hari aku tak update apa-apa. Sebab ke-busyan yang melampau. Almaklum lah pekerja hebat~ ( aku tipu) . Okey. Meh nk bukak cerita kopi.

Sejak- sejak kebelakangan ni, ntah kenapa aku asyik rasa diri comel ku ini sudah tua. Sudah meningkat dewasa.   Wahh~ Haip, umur aku baru 21 okeyh. Bila masuk bulan disember, baru lah genap umur aku 22 tahun. Ouh 22 tahun. Tuanyaaaaaaa. Dah tua macam ni pon still berperangai budak-budak. (haih, kadang kadang je ok~!) Yelah, kau still nak main game city ville, baking life, happy pet dan lain. ( oi, ngok, orang tua pon suka main game la :P ayh aku pon still main tau. wekss ) Jiwa muda... hihihi

Okeyh, ini yang btol2 aku fikirkan. Bila umur aku dah 22 ni. Rasa macam nak dekat je. (oi jgn ckp bukan-bukan la) Bukan nk dekat mati. Nak dekat je melangkah ke alam rumahtangga. Macam mana ni? Mengikut perancangan hidup aku, aku mahu tamatkan zaman bujang ku ketika umur aku melangkah 25 tahun. Atau seawal yang mungkin (wakakaka lg cepat lagi bagus). Memang kalau boleh x nak lebih dari 25. Rasa mcm dah tua sangat. Memang org ckp, "eleh, normal la tu perempuan skrg kawen umur 30 pon " wekkkk :P Artis2 biasa la kan. Kalau aku? Kompem orang kampung, nenek jiran blakang rumah tepi rumah kampung sebelah, hah mula pasang mulut " xde orang nak la tu anak norlan tu.. anak dara tua. x laku. alah, biasa la memilih sgt. sebab tu x kawen2 smpai skrg .. " HAHAHAHA tu contoh ayat-ayat biasa dikeluarkan oleh makcik2 suka duduk tepi tingkap rumah aku. Hik2. Andaian semata-mata okeh. Oleh yang sedemikian, dengan rela hati, akan ku percepatkan majlis perkahwinan ku. JANGAN SALAH PAHAM YE SEMUA. dipercepatkan sebelum umur aku 25 tahun. Tapi masalah nya skarang, AKU X DAK CALON. uwaaaaaaa. ( oke, aku tipu yang ni. lawak2 je k. Abg is menunggu aku)

Oi, lagi 3 tahun beb. Camno ni? ahahaha. x payah nk pk sangat la. Sekarang ni cepat ke lambat ke, semua tu dah tertulis. Setiap orang dah di tetapkan oleh Tuhan. Kalau kata lambat la jodoh aku, AKU TERIMA. Kalau cepat, berkali-kali TERIMA. ahaks.. Eh mmg kalau dah umur nak dekat 22 ni, memang akan berfikiran pasal kawen ni ke? Ke aku je yang gatai? * ada aku kesa? *

P/s : Hye cik peniru ( klu aku tulis cik maknanya perempuan lah itu org )~ jangan lah awak tiru or copy or ciplak style saya. Ciplak widget pe yang saya guna letak kt blog awak. Annoying la awak. Menyampah. Siap dengan lagu-lagu yang bf saya bg saya pon awak post kt FB awak. Lawak btol. Bukan satu k. Banyak dah. Tolong amik style sendiri. * pesanan ini kepada seorang sahaja follower tak diundang kat blog buruk saya ni. Xde kene mengena dengan yang lain. Sekian *

Post by :  Salina

6 comments:

Iskandar Luckynine said...

wow!!
wedding planing...
insyallah syg... is cuba cepat yg mungkin...
lpas tu ley post family planing lak ye... hehe,,mmuahX!

shaerin said...

yeah , masuk je 22 , people keep asking : bila lagi mahu kawen ?

and i dont have any answer . boleh jawab : semua kat tgn bakal suami :)

ehem , bakal suami muda lagi . berkurun lah gamaknya ~

p/s : dea ketandusan idea 2 yunk ~

Salina Norlan said...

is : ehehe bole2. ha cepat sikit yee. x sgup dah nk bercinta je. wekkkk :P

Salina Norlan said...

reen : tau xpe. kita yang perempuan ni, hanya tunggu si bakal suami tentukan jek. :) alah, x lama pon lg tu. Sabo je syg. P/s : Tau xpe. berangin je tgk. Masalahnya dah la x diundang. Actly, kalau org lain aku x kisah sangat. Tp DIA~! Oh, mmg bole blah~

gr@wn said...

kahwin lagi awal lagi best

Salina Norlan said...

WOW, ape yg besya tu ye :) hehe